بیمه زنان خانه دار، در سال ۱۳۸۷ توسط کارشناسان بیمه مطرح شد و به تایید هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی و اقتصادی کشور رسید.

بیمه زنان خانه دار
 

بیمه زنان خانه دار

یکی از مهم ترین و اساسی ترین اغداف اقتصادی کشور ها، گسترش فرهنگ بیمه و برخورداری از مزایای مربوط به آن می باشد. در واقع خانواده به عنوان مهم ترین منشأ گروهک های اجتماعی، همواره مورد برسی و توسعه قرار می گیرد؛ چرا که طبق دیدگاه تشکل های اجتماعی، ” خانواده ” اولین و مهم ترین نهاد اجتماعی محسوب می گردد. با تبیین هر دو جنبه های مختلف ذکر شده به موازات یک دیگر، می توان چرایی دغدغه دولت ها  در جهت گسترش بیمه برای زنان خانه دار را به خوبی درک نموده و در راستای اطلاق این فرهنگ مقدس کوشا بود. در همین راستا، نهادهای بیمه در تلاش هستند تا بستری جهت تأمین آینده ی مالی بانوان خانه دار و دیگر دختران و بانوان سرزمینمان فراهم نموده و کانون خانواده را بیش از پیش گرما و تحکم بخشند!

آمار رسمی مربوط به حوزه بیمه زنان خانه دار!

در سال های اخیر و اگسترش فرهنگ بیمه و همچنین افزایش اطلاع رسانی در جامعه، حدود ۳۶۸ هزار بانو در کشور تحت پوشش های مختلف بیمه قرار گرفته اند.جالب است بدانید که بیمه ها محدودیت سنی قابل توجه ای نداشته و از بانوان ۱۸ ساله تا بانوان بزرگسال ۵۰ ساله نیز می توانند از انواع مزایای بیمه ای برخوردار شوند.

لازم به ذکر است که طرح های بیمه ای برای بانوان با سنی بیشتر از ۵۰ سال به صورت شرطی اعمال شده و در صورت برخورداری از سوابق مالی _ بیمه ای قبلی ، معادل تعداد سال های بیمه پردازی نیز به شرایط سنی افزوده خواهد شد.به طور مثال می توان به : بانویی بیمه شده با ۵۲ سال سن اشاره کرد. که در صورت برخورداری از سوابق پرداخت بیمه ای می تواند جهت دریافت بیمه درخواست خود را به بیمه سامان اصفهان اعلام فرماید.

علت تصویب بیمه زنان خانه دار !

یکی از اساسی ترین جنبه های سیاسی کلان در مدیریت کشور ها ؛تأمین عدالت و رفاه اجتماعی برای حال و آینده ی ملت خود می باشد. در واقع مطابق با اصل ۲۹ قانون اساسی تعمیم بیمه در بطن جامعه لازم، و همچنین مستلزم ایجاد بستر های حمایتی می باشد.

همانطور که می دانید از مهم ترین و بنیادی ترین استراتژی راهبردی در کشور، از اصل ۲۹ قانون اساسی منشأ می گیرد. علاوه بر این در حکومت ها و جوامع اسلامی، تأکید بسیار بر اکرام و حفظ عزت نفس و حفظ حقوق زنان شده است و به همین منظور دستگاه های ذیربط موظف به اولویت بخشی و تأمین فضاهای موثر در جهت رفاه بانوان می باشند.

همچنین مابق مصوبه اجرایی سال ۱۳۵۴، گسترش و تعمیم انواع طرح واره های بیمه ای به خصوص بیمه های اجتماعی و بیمه های زندگی متشکل از (( بیمه عمر، بیمه تکمیلی و … ))تکلیف قانونی تلقی شده و دستگاه های اجرایی موظف به تأمین مقدمات و فرهنگ سازی در مورد این موضوع، می باشند!!!

یکی از گروه های زیر مجموعه که شامل مصوبه اجرایی دولت می شد، نیمی از جامعه حاضر را؛ در قالب گروه بانوان تشکیل می داد! به همین منظور دستگاه های اجرایی و نهاد های بیمه با همکاری یک دیگر، طرح های بیمه ای مربوط به بانوان؛ از جمله : بیمه زنان خانه دار را طراحی نموده اند.

هدف از بیمه زنان خانه دار!

هدف از شکل دهی بیمه دختران و بانوان کشور مورد حمایت قرار گرفتن رده سنی ما بین ۱۸ تا ۵۰  سالگی ی باشد که حتی بدون برخورداری و یا استفاده از سابقه حق بیمه پیشین خود نیز ، شامل حمایت های بیمه ای شرکت های مختلف بیمه قرار می گیرند.از سری حمایت های بیمه ای پیش بینی شده توسط کارشناسان بیمه، می توان به طرح های بازنشستگی، از کار افتادگی و یا خدمات مختلف درمانی اشاره کرد.

مزایای بیمه زنان خانه‌دار

رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی مزایای طرح بیمه زنان خانه‌دار را برشمرد و با اشاره به امکان انتخاب های متفاوت در این نوع بیمه اظهار کرد: در این طرح ابتدا انتخاب نرخ ها با متقاضی است و این طور نیست که سازمان تامین اجتماعی اجباری در انتخاب نرخ پرداخت حق بیمه برای متقاضی داشته باشد. ولی بعد از انتخاب نرخ توسط متقاضی با توجه به شرایط وی از لحاظ سابقه و وضعیت سلامت وی نرخ پرداخت حق بیمه مشخص می شود.

 مزیت دوم بحث درمان است و در این مورد هم  اجباری در انتخاب درمان نیست. در دیگر بیمه ها غیر از حرف و مشاغل آزاد، هر نوع بیمه دیگری را افراد بخواهند انتخاب کنند، دارای یک نرخ است و حمایت درمان در آن نرخ لحاظ شده است.ممکن است زن خانه‌داری که همسرش بیمه است و وی از خدمات درمانی همسرش استفاده کند. در این صورت ضرورتی ندارد با انتخاب بیمه زنان خانه دار، حق سرانه درمان را هم بپردازد. به عبارتی می‌تواند قرارداد بدون درمان با سازمان تامین اجتماعی منعقد کرده و از خدمات درمانی بیمه همسر بهره‌مند شود و تعهدات بلندمدت شامل بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی را از سازمان تامین اجتماعی دریافت کند.به عنوان مثال دختر مجردی که در خانه پدر زندگی می‌کند، می تواند از خدمات درمانی بیمه پدر مادامی که ازدواج نکرده یا اشتغال به کار ندارد، بهره مند شود و  تعهدات بلندمدت را طی قرارداد بدون درمان از سازمان تامین  اجتماعی دریافت کند.

این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه سه سطح از  تعهدات بیمه ای را برای زنان خانه دار درنظر گرفته است گفت: نوع اول با نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد است و تنها شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود. نوع دوم نرخ پرداخت حق بیمه  ۱۶ درصد است و شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی می باشد و نوع سوم با نرخ پرداخت حق بیمه ۲۰ شامل تعهدات  بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی می شود و ۲ درصد از نرخ های مورد اشاره در تعهد دولت است.

رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی درباره مبلغ پرداختی مبنای پرداخت حق بیمه زنان سرپرست خانوار بر اساس «حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار»  در سال جاری عنوان کرد: در سال جاری با توجه به حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار برای مدل اول یعنی نرخ پرداخت حق بیمه سهم بیمه شده ۱۲ درصد، مبلغ ماهانه ۲۳۰ هزار تومان، برای مدل دوم یعنی نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد، مبلغ ماهانه ۲۶۷ هزار تومان و برای مدل سوم یعنی نرخ پرداخت حق بیمه ۱۸ درصد، مبلغ ماهانه ۳۴۳ هزار تومان پرداخت می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست