بیمه شخص ثالث خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی ا وسایل نقلیه را جبران می نماید.

بیمه شخص ثالث

چگونگی ظهور این بیمه نامه !

از آنجا که امروزه اتومبیل، نقش مهمی در زندگی مردم پیدا کرده است و تقریباً اقشار مختلف با آن سر و کار دارند ، لذا به نوعی اکثر مردم درگیر مسائل مربوط به بیمه خودرو می باشند . این مسئله باعث شده تا بیمه نامه های خودرو از ویژگی خاصی برخوردار گردند. در حال حاضر بیمه های مرتبط با خودرو به سه دسته : بیمه بدنه، بیمه شخص ثالث و حوادث مربوط به راننده تقسیم میشوند.

تعریف بیمه شخص ثالث :

این نوع از بیمه نامه ها به طور (بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه ) ، خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه (اعم از جانی یا مالی) تحت پوشش قرار می دهد!

تعریف خسارت بدنی ا منظر این بیمه نامه:

هر نوع دیه یا ارزش ناشی از صدمه یا شکستگی، نقص عضو، از کار‌ افتادگی (جزیی یا کلی – موقتی یا دائم) یا دیه فوت شخص‌ ثالث به سبب حوادث مشمول این  بیمه نامه می‌باشد.

تعریف دقیق بیمه نامه از خسارت های مالی:

سری آسیب هایی می‌باشد که به سبب حوادث مشمول بیمه به اموال شخص ثالث وارد می گردد.(خسارت های مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفا تا میزان خسارت متناظر وارده به گران ترین خودروهای متعارف از طریق بیمه نامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران می باشد.

 منظور از خودروی متعارف چیست؟

اتومبیلی است که هزینه آن کم تر از پنجاه درصد سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هرسال مشخص می گردد، باشد

بیمه شخص ثالث چه آسیب هایی را پوشش می دهد؟

هر گونه سوانح ناشی از انواع وسایل نقلیه و محصولات آن ها از جمله : تصادف (به طور مثال:  تصادف با عابر پیاده )یا تصادم ، واژگونی، سقوط و آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه ناشی از انواع وسایل نقلیه بر اثر حوادث غیر ارادی.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع می توانید به صفحه اینستاگرامی حامیان فرتاک سامان مراجعه فرمایید و از آموزش های رایگان استفاده نمایید .

 بیمه شخص ثالث چه خساراتی رو تقبل نمی کند؟

  • خسارات وارده بر محموله های وسایل نقلیه در هنگام حادثه
  • خسارات وارد بر وسیله نقلیه مسبب حادثه
  • خسارات مستقیم و غیر مستقیم منشا گرفته از تشعشعات رادیو اکتیو
  • جریمه و یا جزاهای نقدی
  • اثبات قصد زیان دیده در ایجاد صدمه نسبت به خود مثل: خودکشی، سقط جنین و دیگر موارد این چنینی و یا اثبات هر نوع خدعه و یا تبانی در نزد مراجع قوه قضائیه!
  • خسارت منشا گرفته از حوادث اتفاق افتاده در خارج از کشور( در صورت عدم توافق در بیمه نامه)

 چه خساراتی شامل پرداخت هزینه توسط مسبب حادثه می گردد؟

با توجه به قوانین اعمال شده توسط بیمه نامه مرکزی ، بیمه شخص ثالث نیز شبیه بیمه نامه عمر ، در صورت ایجاد موارد زیر، ابتدا بیمه گر خسارت مالی زیان دیده را پرداخت خواهد کرد اما برای بازیافت هزینه به مسبب حادثه رجوع خواهد کرد.

  • اثبات قصد و نیت عمد مسبب حادثه
  • رانندگی در حالت مستی و یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان.
  • در صورتی که راننده مسبب حادثه ، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.
  • در صورتی که راننده مسبب ، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن ،  آگاه باشد .
  • همچنین در حوادث منجر به فوت یا جرح که علت حادثه یکی از تخلفات حادثه ساز باشد در اولین حادثه ۲.۵% ، در دومین حادثه ۵% و در حوادث بعدی ۱۰% خسارت پرداختی (مجموع خسارت ثالث مالی و جانی پرداختی ) از مسبب حادثه بازیافت میگردد.

بیمه حوادث مربوط به رانندگان

پوشش بیمه حوادث راننده فقط برای جبران خسارت‌های بدنی (معادل دیه جراحات و نقص عضو و فوت) وارد به راننده اتومبیل مسبب حادثه که به لحاظ قانونی ، شخص ثالث تلقی نمی‌شود را تحت پوشش قرار می‌دهد.

 

در بیمه حوادث راننده چه خسارت هایی غیر قابل پرداخت است:

  • اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه.
  • رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان.
  • در صورتی که راننده مسبب حادثه ، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.
  • در صورتی که راننده مسبب ، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن ،  آگاه باشد .

چگونگی شرایط ویژه بیمه شخص ثالث:

شرایط های عمومی

شرایط عمومی، مقررات و دستورالعمل‌های کلی وعمومی است که حقوق، وظایف و مسئولیت‌های طرفین قرارداد را مشخص می‌کند و درباره رشته بیمه‌ای مورد نظر تنظیم شده‌است. این شرایط برای همه بیمه‌گذاران یک رشته یکسان است.

شرایط های خصوصی

شرایط خصوصی به آن دسته از مقرراتی اطلاق می‌گردد که جنبه عمومی ندارند و درباره توافق‌های خاص بین بیمه‌گر و هر یک از بیمه‌ گذاران است. از نظر حقوقی، شرایط خصوصی مقدم بر شرایط عمومی است؛ یعنی اگر بین شرایط عمومی و شرایط خصوصی تعارض وجود داشته باشد، شرایط خصوصی حاکم بر قضیه است و در حل اختلاف و داوری ارجحیت دارد.

همچنین در حوادث منجر به فوت یا جرح که علت حادثه یکی از تخلفات حادثه ساز باشد در اولین حادثه ۲.۵% ، در دومین حادثه ۵% و در حوادث بعدی ۱۰% خسارت پرداختی (مجموع خسارت ثالث مالی و جانی پرداختی ) از مسبب حادثه بازیافت میگردد

بیمه شخص ثالث نیز دارای جریمه دیرکرد می باشد؟

در واقع بنا به اجباری بودن این نوع بیمه نامه که از سال ۱۳۴۷ به تصویب رسید و جزو مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در قبال اشخاص ثالث تلقی میشود ، اگر شما  خودرو خود را بیمه نکنید طبق قانون شامل جریمه دیر کرد نیز خواهید شد.

جریمه دیر کرد در همه شرکت های بیمه به صورت روزانه  محاسبه می گردد و  سقف ای نوع از جریمه دیرکرد به مدت یکسال خواهد بود و این بدین معناست اگر شما به مدت دو سال هم خودرو خود را بیمه نکنید جریمه دیرکرد به مدت یکسال از شما دریافت خواهد شد.

البته فراموش نکنید که این مبلغ جریمه دیرکرد به حساب شرکت بیمه مورد نظر شما که در آن اقدام به تمدید بیمه نامه می کنید، نخواهد رفت، بلکه در صندوق خسارات بدنی جمع آوری می گردد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست