سقف تعهد بیمه شخص ثالث در ۱۴۰۳ چقدر می باشد؟

سقف تعهد بیمه شخص ثالث در ۱۴۰۳ چقدر می باشد؟ این سوال همان سوالی می‌باشد که یشتر کسانی که می‌خواهند خودرو خود را بیمه شخص ثالث کنند از ما می‌پرسند  در پاسخ به این سوال می‌توانیم بگوییم که:

همانطور که می‌دانید بیمه خودرو سامان برای همه ماشین‌ها به صورت اجباری می‌باشد.  ویژگی این بیمه این است که در زمان حادثه و تصادف خسارت‌های مالی و جانی  به فرد سوم شخصی به غیر از راننده را پرداخت می‌کند. پوشش جانی این بیمه‌نامه تأمین‌کننده جبران هزینه‌های دیه فوت و نقص عضو اشخاص ثالث است.

سقف تعهد بیمه شخص ثالث در ۱۴۰۳

به صورت کلی بیمه‌های شخص ثالث دارای یک و یا چند سقف تعهد بیمه شخص ثالث می‌باشد  که میزان آن با توجه به نرخ دیه همان سال مشخص می‌شود.اما چرا مهم است که در خرید بیمه‌نامه ثالث به حداقل تعهدات پرداختی کفایت نکنیم و کارشناسان بیمه می‌گویند حتما از امکان افزایش سقف خسارت بیمه شخص ثالث خودرو استفاده کنیم؟ اکنون می‌خواهیم در مقالهسقف خسارت بیمه شخص ثالث خودرو به این سوال پاسخ دهیم اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید با ما همراه باشید.

  انواع سقف تعهد بیمه شخص ثالث

شاید برای شما سوال باشد که سقف تعهد بیمه شخص ثالث چقدر می‌باشد؟  در پاسخ به این سوال می‌توانیم بگوییم که بیمه شخص ثالث دو نوع خسارت مالی و جانی رابرای شخص ثالث  آسیب‌دیده در یک تصادف پوشش می‌دهد.

 پرداخت هرکدام از این خسارت‌ها شرایط خاص خودشان را دارند. درضمن تعیین مبلغ پرداختی برای خسارت جانی و خسارت مالی در بیمه شخص ثالث متفاوت  می‌باشد. در ادامه مقاله سقف تعهد بیمه شخص ثالث هرکدام از خسارت‌ها را به‌ طور کامل بررسی  خواهیم کرد  با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در این باره به دست آورید.

بیشتر بخوانید: نرخ دیه سال ۱۴۰۳

تعهد بدنی بیمه شخص ثالث چیست؟

خسارت بدنی بیمه شخص ثالث به آن دسته از آسیب‌هایی گفته می‌شود که برای افراد در حادثه‌ها پیش می‌آید.  هرگونه دیه و هزینه‌های ناشی از صدمه به اعضای بدن مانند شکستگی، نقص عضو  و از کار افتادگی‌های جزئی و کلی، موقت و یا دائم که در اثر تصادفی با یک وسیله نقلیه اتفاق بیفتد جز خسارت بیمه شخص ثالث خودرو می‌باشد.

اگر  فردی در یک تصادف آسیب ببیند بیمه شخص ثالث راننده مقصر باید هزینه‌های مربوط به درمان و بستری یا دیه او را به طور کامل پرداخت کند. تعهدات بدنی مبلغ مشخصی ندارند و تنها سقف آنها به صورت کلی در بیمه‌ نامه ذکر می‌شود. به‌طورکلی خسارات جانی در بیمه شخص ثالث می‌تواند هرکدام از موارد زیر باشد.

  • بستری شدن در بیمارستان
  • فوت
  • نقص عضو

  حال می‌خواهیم در ادامه مقاله سقف تعهد بیمه شخص ثالث،سقف خسارت جانی بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۳ را برای شما شرح دهیم با ما همراه باشید.

سقف خسارت جانی بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۳

همانطور که می دانید سقف پرداخت خسارت جانی به مبلغ دیه بستگی دارد. هر سال رئیس قوه قضاییه باتوجه ‌به نرخ تورم و شاخص اعلام‌ شده توسط بانک مرکزی نرخ دیه را اعلام می‌کند. سقف پرداختی در خسارت جانی بیمه شخص ثالث هم برابر با دیه کامل یک انسان در ماه‌های حرام می باشد.

با توجه به همین اساس نرخ دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۳ با حدود ۳۳ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ در ماه‌های غیر حرام یا عادی ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و در ماه‌های حرام معادل ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.این نکته را در نظر داشته باشید که اگر تعداد آسیب‌دیدگان در یک تصادف بیشتر از از تعداد سرنشینان هر خودرو باشد صندوق تامین خسارات جانی بیمه مرکزی پرداخت خسارت را برعهده می‌گیرد.

اکنون می خواهید در ادامه مقاله سقف خسارت بیمه شخص ثالث خودرو به سوال منظور از تعهد مالی بیمه شخص ثالث چیست؟ پاسخ دهیم اگر می خواهید اطلاعاتی نیز در این باره به دست آورید با ما همراه باشید.

منظور از تعهد مالی بیمه شخص ثالث چیست؟

وقتی که یک تصادف رخ می دهد ممکن است یک ماشین و یا چند ماشین آسیب ببینند. در این صورت است که بیمه شخص ثالث راننده مقصر پرداخت هزینه‌های تعمیرات و بازسازی ماشین‌های آسیب‌دیده در تصادف را به زیان‌دیده‌ها پرداخت می‌کند.

برخلاف خسارت جانی بیمه شخص ثالث میزان و مبلغ تعهدات پوشش مالی ثالث برای همه بیمه‌نامه یکسان نمی باشد. به این معنا که راننده‌ها و مالکین ماشین‌ها می‌توانند انتخاب کنند که چه مقدار تعهدات مالی برای بیمه شخص ثالث خود نیاز دارند.

شاید برای شما سوال باشد که حداقل پوشش مالی بیمه شخص ثالث یعنی چه؟ هیچ جایه نگرانی نیست چرا که ما در مقاله سقف تعهد بیمه شخص ثالث به این سوال پاسخ خواهیم داد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا مطلبی را جای نگذارید.

همچنین نگاهی به بیمه عمر سامان بیندازید…

حداقل پوشش مالی بیمه شخص ثالث به چه معناست؟

همه شرکت‌های بیمه حداقل باید پوشش مالی بیمه شخص ثالث را بر روی بیمه‌نامه‌های خود ارائه کنند. معمولا سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث ۲٫۵ درصد مبلغ دیه هر سال در ماه حرام خواهد بود. بنابراین حداقل تعهدات مالی شرکت‌های بیمه در بیمه شخص ثالث برای سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۴۰ میلیون تومان است. نکته مهم این است که برای گرفتن خسارت تا میزان این مبلغ نیازی به داشتن کروکی افسر راهنمایی‌ و رانندگی نیست. البته حتما باید شرایطی وجود داشته باشد که این شرایط عبارتند از:

  • هر دو طرف تصادف گواهی‌نامه داشته باشند
  • تصادف باعث صدمه جانی کسی نشده باشد.

سقف تعهد مالی بیمه شخص ثالث چقدر است؟

همان طور که در اول مقاله ی سقف خسارت بیمه شخص ثالث خودرو گفته شد شخص بیمه‌شده می‌تواند مبلغ تعهدات مالی بیمه شخص ثالثش را بیشتر از حداقل تعهد پرداختی هر سال انتخاب کند. حداکثر تعهدات مالی بیمه شخص ثالث هر سال هم دقیقا ۵۰ درصد یا نیمی از مبلغ تعیین‌شده برای ماه‌های حرام می باشد پس باتوجه ‌به نرخ دیه ۱/۶ میلیارد تومانی برای ماه‌های حرام در سال ۱۴۰۳، حداکثر تعهدات مالی بیمه شخص ثالث ۱۴۰۳ هم ۸۰۰ میلیون تومان است.

 البته شما می‌توانید باتوجه ‌به نیاز و بودجه خود مبلغ کمتری مثل ۴۰، ۸۰ میلیون و یا حتی ۱۶۰ تا ۲۸۰ میلیون را هم به‌عنوان تعهدات مالی بیمه ‌نامه ثالث انتخاب کنید. بدون ‌شک هرچه مبلغ درخواستی شما برای میزان تعهدات مالی بیشتر باشد قیمت بیمه شخص ثالث هم بیشتر خواهد بود.

اکنون می خواهیم در ادامه ی مقاله ی سقف تعهد بیمه شخص ثالث، سقف خسارت بیمه شخص ثالث با کروکی را برای شما شرح دهیم با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در این باره به دست آورید.

سقف خسارت بیمه شخص ثالث با کروکی

کروکی برای دریافت سقف خسارت بیمه شخص ثالث برای برخی از سوانح می باشد. کروکی همان گزارش پلیس از صحنه تصادف می باشد. در تصادفات شاخ ‌به ‌شاخ خسارتی، تصادفات جرحی، تصادفات منجر به فوت، تصادفی که به سبب حرکت به سمت عقب رخ دهد و تصادفاتی که علت آنها نامعلوم می باشد ارائه کروکی بسیار ضروری است.

البته اگر در شهری غیر از محل زندگی خود هم تصادف کرده باشید حتما این نکته را در نظر داشته باشید که برای دریافت سقف خسارت بیمه شخص ثالث باید کروکی داشته باشید.در ادامه ی مقاله ی سقف خسارت بیمه شخص ثالث خودرو به موضوع سقف پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بدون کروکی می پردازیم.

سقف پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بدون کروکی

شرکت‌های بیمه معمولا ۲٫۵ درصد یا یک چهلم مبلغ دیه در ماه‌های حرام را که هر ساله تعیین می‌شود  به عنوان سقف دریافت خسارت بدون کروکی در نظر می‌گیرند. باتوجه‌به اینکه دیه در ماه‌های حرام در سال ۱۴۰۳، ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان می باشد برای گرفتن خسارت‌های کمتر از ۴۰ میلیون تومان نیاز به کروکی نمی باشد.

سقف خسارت بیمه شخص ثالث خودرو های تعریف نشده

برطبق قانون تمام ماشین‌هایی که ارزش و قیمت آنها بیشتر از ۵۰ درصد مبلغ دیه است، ماشین لوکس یا نامتعارف محسوب می‌شوند؛ یعنی در سال ۱۴۰۳ همه ماشین‌های بیشتر از ۸۰۰ میلیون تومان ماشین تعریف نشده می باشد. نحوه محاسبه میزان خسارت پرداختی به ماشین‌های لوکس این گونه می باشند:

اگر میزان این خسارت بیشتر از میزان تعهدات مالی بیمه ثالث بیمه‌شده شود، می‌توان بقیه خسارت را با بیمه بدنه خودروی متعارف جبران کرد. البته بهتر است حتما پوشش های بیمه بدنه خودرو لوکس را خریده باشید.در ادامه ی مقاله ی سقف تعهد بیمه شخص ثالث قصد داریم درباره ی سقف خسارت بیمه ثالث شرکت‌های بیمه مختلف توضیحاتی برای شما ارائه دهیم با دقت زیاد این بخش از مقاله را مطالعه فرمایید.

سقف خسارت بیمه ثالث شرکت‌های بیمه مختلف

شاید برایتان جالب باشد ولی تقریبا همه شرکت‌های بیمه ایران، آسیا، تعاون، کوثر، سامان، پارسیان، رازی، البرز، پاسارگاد، ملت اجازه افزایش سقف تعهدات بیمه ثالث را به مشتریان می‌دهند. اما میزان این افزایش برای هرکدام از این شرکت‌ها متفاوت می باشد. معمولا با خرید بیمه از شرکت‌های بیمه با توانگری مالی بیشتر می‌توانید سقف پرداخت مالی بیشتری هم برای بیمه‌های شخص ثالث انتخاب کنید.

کدام شرکت‌ها سقف خسارت بیمه شخص ثالث را ارائه می‌دهند؟

در پاسخ به این سوال می توانیم بگوییم که بیمه‌های کوثر، البرز و ایران سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث را ارائه می‌کنند. اما افزایش تعهدات مالی برخی دیگر از شرکت‌های بیمه نهایت ۵۰ میلیون، ۱۰۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون تومان می باشد.

چرا باید سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث را اضافه کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که در بعضی از مواقع با این موضوع روبه رو شده ایم که در حالت عادی و با خرید بیمه‌نامه شخص ثالث با پوشش مالی حداقلی یعنی مبلغ ۴۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ در هر حادثه که باعث به خسارت مالی شود شرکت بیمه فقط متعهد به پرداخت خسارتی معادل ۴۰ میلیون تومان است.

 پس تکلیف یک حادثه با خسارت مالی بیشتر از ۴۰ میلیون تومان چه می‌شود؟ جواب این سوال واضح می باشد چرا که راننده مقصر حادثه باید باقی خسارت را خودش پرداخت کند برای مثال اگر مبلغ خسارتی ۴۵ میلیون تومان و بیمه شخص ثالث دارای حداقل تعهدات باشد راننده مقصر باید مبلغی برابر ۵ میلیون را از جیب خود بپردازد. در واقع اگر حداقل تعهدات مالی بیمه ثالث را بخرید و در یک تصادف میزان خسارت ماشین آسیب‌ دیده بیشتر از این مبلغ شود باید بقیه مبلغ را خودتان بپردازید.

نحوه افزایش سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث

اگر می‌خواهید پوشش مالی بیشتر از ۴۰ میلیون تومان برای بیمه شخص ثالث ماشین خود تهیه کنید، باید در زمان خرید و یا تمدید بیمه شخص ثالث، مبلغ و سقف تعهدات پرداختی درخواستی خود را مشخص کنید. برای افزایش سقف تهدات پوشش مالی باید الحاقیه بیمه خودرو تهیه کنید، اما برای پوشش‌های جانی نیازی نیست.

اکنون قصد داریم در ادامه ی مقاله ی سقف خسارت بیمه شخص ثالث خودرو به سوال اگر مبلغ خسارت بیشتر از سقف خسارت بیمه شخص ثالث باشد، چه باید کرد؟ پاسخ دهیم در ادامه با ما همراه باشید.

اگر مبلغ خسارت بیشتر از سقف خسارت بیمه شخص ثالث باشد، چه باید کرد؟

در بعضی مواقع ممکن است صادف چنان خسارت سنگینی به‌ وجود بیاورد که میزان آن از سقف خسارت بیمه شخص ثالث مقصر بیشتر باشد برای مثال  یک راننده در تصادفی زنجیره‌ای مقصر شناخته شده و باید خسارت وارد شده به تعداد ۳ تا ۵ ماشین را از محل بیمه ثالث خود پرداخت کند.

 در چنین مواردی می‌توان از بیمه بدنه شخص زیان‌ دیده برای پوشش خسارت استفاده کرد یعنی اگر در تصادفی میزان خسارت وارد شده به ماشین یا ماشین‌‌های آسیب‌دیده بیشتر از سقف خسارت بیمه شخص ثالث خودرو راننده مقصر باشد می‌توان از بیمه بدنه ماشین‌های آسیب ‌دیده برای جبران هزینه‌های تعمیر و بازسازی آنها کمک گرفت. البته این هزینه بعدا به‌صورت قسطی از راننده مقصر گرفته می‌شود.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که استفاده از بیمه بدنه در چنین شرایطی تخفیف‌های راننده را از بین نمی‌برد چون درواقع به‌عنوان زیان‌دیده و از پوشش ریکاوری استفاده کرده است. البته در تصادفات زنجیره‌ای کمی شرایط دریاقت خسارت و تعیین مقصر متقاوت می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست