قوانین بیمه شخص ثالث بسته به اجباری بودن آن، ملزوم الاجرا است و خاطی ها با اعمال قانون مواجه خواهند شد.

قوانین بیمه شخص ثالث

قوانین بیمه شخص ثالث

در صورت عدم رعایت قوانین بیمه شخص ثالث ، ممکن است پلیس یا مأموران، خودروی شما را اعمال قانون نمایند . در این مطلب قوانینی که ذکر شده است، مربوط به قوانینی ‌می باشد که در سال ۱۴۰۰ بیمه مرکزی و دیگر مراجع رسمی مربوط برای بیمه شخص ثالث تصویب نموده اند. برای اطلاع از این قوانین در ادامه مطلب ما را همراهی نمایید.

آیا  دیه بانوان و آقایان برابر است؟

یکی از قوانین مهمی که باید در رابطه با بیمه شخص ثالث بدانید این است که پرداخت دیه و خسارت جانی جنسیت نمی‌شناسد! مرد باشید یا زن فرقی ندارد در هر صورت تفاوتی بین مبلغ دیه بانوان و آقایان نخواهد بود و هر شخصی که در تصادف آسیب می‌بیند یا فوت ‌کند، دیه برابری را دریافت می‌کند.

پرداخت خسارت راننده بدون گواهینامه

در صورتی که راننده‌ای در تصادف مقصر شناخته شود و گواهینامه نداشته باشد، خسارت مالی و جانی فرد زیان‌دیده از سمت بیمه پرداخت خواهد شد. البته از آنجا که فرد بدون گواهینامه بوده، تمامی خسارت از فرد مقصر دریافت خواهد شد. به عبارتی هیچ خسارتی از سمت حق بیمه او پرداخت نخواهد شد. همچنین امکان پرداخت قسطی برای فرد خاطی وجود دارد. البته این جدا از مشکلات حقوقی و قضایی است که فرد متخلف با آن‌ها مواجه می‌شود. جریمه این افراد تا ۵ سال حبس و انتقال خودرو یا موتور به پارکینگ است.

مساله دیگر اینکه در صورت خسارت جانی به فرد ثالث و فوت وی، قتل عمد تلقی شده و طبق قانون با او برخورد خواهد شد. البته اگر علت تصادف از سمت او نباشد، حتی اگر گواهینامه هم نداشته باشد، مقصر نخواهد بود. نکته دیگر اینکه بیمه هیچ‌گونه خسارتی بابت آسیب‌های جانی به راننده مقصر بدون گواهینامه را پرداخت نخواهد کرد.

همچنین شما عزیزان می توانید از دیگر مطالب سایت همچون مقاله بیمه تکمیلی نیز استفاده نمایید.

قوانین اعلام شده در سال ۱۴۰۰

می‌توان به قانون جدید انتقال بیمه شخص ثالث اشاره نمود  و  همچنین اضافه شدن اطلاعات گواهینامه به این بیمه‌ نامه اشاره کرد! در واقع بیمه ‌گذار می ‌بایست در زمان خرید، اطلاعات راننده را در بیمه‌ نامه ثبت کند.

قانون عدم انتقال تخفیف از فروشنده به خریدار : در زمان خرید و فروش خودرو به هیچ عنوان نمی‌توانید تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث را منتقل کنید جز به خانواده یا اعضای درجه ۱.

قانون جدید در راستای راننده محور شدن صورت گرفته است و برای افرادی که قانون را رعایت کرده و خسارتی وارد نمی‌کنند مثمرثمر بوده و می‌توانند تخفیفات خود را حفظ کنند.

برای حفط این تخفیفات طبق قانون ، باید اطلاعاتی همچون سند خوردو ، پلاک و بیمه شخص ثالث همگی به نام یک شخص باشد.

حال بیاییم و فرض کنیم وضعیت اقتصادی فرد را درمانده نکرده و وی صاحب دو خودرو باشد،همچنین پلاک و خودرو نیز به نام خود فرد باشد، در این صورت تکلیف چیست؟

من باب این سوال می‌توان گفت : در این حالت مالک خودرو می‌تواند تخفیف یکی از خودرو ها را به دیگر خودروی خویش منتقل کند. در چنین حالتی رویدادی را مشاهده خواهد کرد که در آن تخفیف بیشتر برای خودرو در نظر گرفته شده و در واقع تخفیفات زیر بال و پر خودرو را می‌گیرد!

ثبت اطلاعات گواهینامه

طبق قانون باید اطلاعات گواهینامه به طور کامل ثبت شود. براساس این قانون، زمان خرید بیمه شخص ثالث، می‌بایست به این نکته توجه کنید که بیمه‌گر اطلاعات گواهینامه‌ تان را در بیمه ‌نامه ثبت نماید تا بعدها دچار مشکل نشوید.در واقع این قانون به منظور شخصی سازی (راننده محور کردن) بیمه شخص ثالث صورت می‌گیرد

چرا باید همه ی تخفیفات بر اثر انتقال ازدست برود؟

در سال های قبل رانندگان نسبت به موضوع اتمام تخفیف ها بسیار معترض بودند چرا که معتقد بودند عادلانه نیست که با یک اشتباه همه ی فرصت های خود را ازدست بدهند.

و اما قانون جدید میزان تخفیف عدم خسارت به اعضای هر ۷سال ۵% تعیین شده است و حداکثر تا ۷۰% برای سال چهاردهم افزایش می یابد

و در صورت تخلفات، بروز خسارت ها تخفیفات به صورت پلکانی و مرحله به مرحله کسر خواهد شد. در واقع کسر پلکانی تخفیفات بستگی به تعداد و میزان خسارت های پیش آمده مثل خسارت وارده پس از تصادف با عابر پیاده ،دارد.

مثلا برای یک بار خسارت مالی ۲۰% درصد و برای دوبار خسارت ۳۰%  و سه بار و خسارت و بیشتر از آن حدود ۴۰% از تخفیفات بیمه شخص ثالث را از دست می دهید.

میزان دیه در سال ۱۴۰۰نیز دستخوش تغییراتی شد

طبق این قانون :

  • پوشش جانی بیمه شخص ثالث برابر با ۶۴۰ میلیون تومان
  • پوشش حوادث راننده برابر با ۴۸۰ میلیون تومان
  • حداقل پوشش مالی برابر با ۱۶ میلیون تومان
  • حداکثر این پوشش برابر با ۳۲۰ میلیون خواهد بود.
  • برای درک بیشتر این موضوع می‌توان گفت:

اگر راننده مقصر در یک تصادف رانندگی دچار آسیب بدنی شود، توانایی این را دارد که از بیمه شخص ثالث خسارت دریافت کند. این خسارت از محل بیمه شخص ثالث برای راننده مقصر،به اندازه‌ی دیه در ماه‌های غیر حرام بوده و با صدور بیمه شخص ثالث، راننده مقصر هم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

قانون خودروی نامتعارف که در سال ۹۵ تصویب شد را به خاطر دارید؟

اگر به خاطر داشته باشید این قانون به منظور جبران کردن هزینه‌های خسارت خودروهای لوکس وضع شد که در آن دو نوع خودروی متعارف و نامتعارف قرار داشت. خودروی متعارف در حقیقت به خودرویی است که قیمت آن با نصف قیمت دیه در ماه حرام یا برابر با سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث باشد. حال در سال ۱۴۰۰ این مقدار برابر با ۳۲۰ میلیون تومان است.

در چند سال قبل اگر بیشترین حد تعهدات مالی راننده مقصر از مقدار خسارت بالاتر می‌زد بیمه همان مقدار را پرداخت می‌کرد. لیکن در قانون جدید بیمه شخص ثالث ۱۴۰۰ مقدار خسارت تا سقف تعهدات بیمه شخص ثالث راننده مقصر پرداخت می‌شود و بقیه هزینه‌ها را باید بیمه بدنه راننده‌ی متضرر پرداخت کند.

کلام آخر

با توجه به تغییرات زیادی که در بیمه شخص ثالث رخ داده‌ است بهترین راهکار برای خرید این بیمه استفاده می‌شود استفاده از درگاه های خرید آنلاین بیمه مثل خرید آنلاین بیمه فرتاک، است. شما می‌توانید با مراجعه به صفحه خرید بیمه خودرو ، به راحتی از قیمت و پوشش بیمه نامه ها مطلع شده و با اطمینان خریداری فرمایید.

ضمن سپاس از هماهی شما، لطفا صفحه اینستاگرام حامیان فرتاک سامان  را دنبال فرموده و از آموزش های رایگان ما استفاده فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست